Arhiiv: |
Keelenõuannete koguVeinide ja juustude õigekiri (2018-05-23)Ajakirja Oma Keel 2018. aasta 1. numbris annab Sirje Mäearu keelenõu veinide ja juustude õigekirja kohta. • Millest oleneb, kas kirjutada tekstis „Cabernet Sauvignon“ või ’Cabernet Sauvignon’? Kunas on õige Cabernet Sauvignon? • Kas Roqueforti juust, Roquefort või rokfoor? • Miks on võimalik joob Chianti veini = Chiantit, aga üksnes joob Tšiili veini? • Miks on õige kirjutada Pecorino Romano? • Kuidas käänata veininime Merlot? • Kuidas vormistada juustunimetuse mozzarella käändevorme? • Miks on ploomivein ja leibjuust väikese algustähega? • Miks tuleb kirjutada pähklijuust, aga Kreeka pähkli juust? • Mis tähendusvahe on liitsõnal mahevein ja sõnaühendil mahe vein? Nendele ja paljudele teistele küsimustele leiab huviline vastuse siit. |
Teated30.3.2022 1. aprillist töötab keelenõuande telefon igal tööpäeval kl 9–137.4.2021 Kirjakeele norm ja EKI sõnastikud20.3.2017 Keelenõuööd saab järelvaadata |